رمـزگشـایی از نشـانه‌هـای مبهم سیاست‌گذاران، کـه غالباً هیچ پاسـخ قطعی بـرای پرسـش‌های اساسـی نـدارند، گاهی باعـث می‌شـود فعـالان بازار به هــر طریــق ممکن، خواه منطقــی یــا غیرمنطقــی، به تحلیل بازارها بپردازنـد. جـروم پاول، رئیس فدرال رزرو ایـالات متحده، احتمالاً یکی از برجسته‌ترین نقش‌آفرینان در نمایش‌های روزانه بازارهای مالی و اقتصاد جهانی است. اما مدتی است که فراتر از کلماتی که برای تعامل با بازار استفاده می‌کند، نحوه ایستادن، میمیک چهره و حتی سبک لباس پوشیدن او به سیگنالی برای معاملات خرید یا فروش دارایی‌های مرتبط با دلار آمریکا تبدیل شده است و گوبا بر اساس آن به تحلیل بازارها میپردازند.

از اینجا، نظریه کراوات پاول متولد می‌شود. وقتی جـروم پاول در کنفرانس‌های مطبوعاتی فدرال رزرو پس از اعلام نرخ بهره، کراوات بنفش می‌پوشد، این نشانه‌ای از موضع داویش یا انبساطی اوست. به این معنا که فدرال رزرو به سمت تسهیل پولی یا حفظ نرخ‌های بهره پایین‌تر گرایش دارد. در این حالت، احتمال تضعیف دلار آمریکا وجود دارد و می‌توان به فکر خرید طلا، نقره و سهام آمریکا بود. درست مانند کنفرانس مطبوعاتی روز چهارشنبه، ۳۱ جولای که پاول را در یکی از کبوتری‌ترین حالات اخیر مشاهده کردیم و با سیگنال‌های داویش او به همراه کراوات بنفش‌اش، دلار سقوط کرد و طلا صعود کرد. اما زمانی که کراوات او قرمز یا آبی باشد، در تحلیل بازارها این نشان‌دهنده موضع هاوکیش یا انقباضی اوست که ممکن است به افزایش احتمالی نرخ بهره یا سیاست‌های پولی سخت‌گیرانه‌تر منجر شود. در این حالت، قدرت دلار آمریکا محتمل است و می‌توان به فکر فروش طلا، نقره و سهام آمریکا بود.

اما آیا واقعاً می‌توان به این نظریه اعتماد کرد و بر اساس آن به تحلیل بازارها پرداخت؟ اگر روزی پاول تصمیم بگیرد کراوات زرد بپوشد یا هوس پاپیون کند، چه باید کرد؟ اگر تصمیم بگیرد با استایل کژوال-رسمی و بدون کراوات ظاهر شود، آن وقت چه؟ آیا در آن زمان باید به مدل موهایش دقت کنیم؟ یا به این که عینکش را با چه فاصله‌ای از چشمانش قرار داده است؟

هرچند این نظریه سرگرم‌کننده است،به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌شود که بر اساس آن دست به معامله بزنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *